Ville Peltonen, Juuso Riksman ja Mikko Kousa HIFK:hon - HIFK Fan Club

Ville Peltonen, Juuso Riksman ja Mikko Kousa HIFK:hon

05.05.2010 11:30

HIFK tiedotti tänään tehneensä sopimukset Ville Peltosen, Juuso Riksmanin ja Mikko Kousan kanssa. Peltosen ja Riksmanin sopimukset ovat kaksivuotisia, Kousan sopimus on mallia 1+1. Lisäksi kokoonpanoon liittyvät 2+1-vuotisilla sopimuksilla juniorihyökkääjät, viime kaudella kaksi liigaottelua pelannut Niko Piiparinen sekä Mika Partanen. HIFK:lla on nyt sopimus 23 pelaajan kanssa. Joukkue hakee vielä pääasiassa ykköspakkia ja muutamaa laitahyökkääjää.

Neuvottelut Ville Peltosen paluusta alkoi HIFK:n urheilutoimenjohtajan Tom Nybondasin mukaan syksyllä 2008 ja sopimus alle kirjoitettiin viime joulukuussa. - Sopimuksessa on ollut purkuklausuuleja, joiden takia sitä ei ole aikaisemmin julkaistu. Nyt klausuuleilla ei ole enää merkitystä ja sopimus on lopullinen, kertoi Nybondas.

Peltonen kertoi olevansa hyvässä kunnossa ja innoissaan paluusta HIFK-paitaan 15 vuoden jälkeen. Joukkueen päävalmentaja Kari Jalonen kaavaili Peltosta samaan ketjuun Mikael Granlundin ja Juha-Pekka Haatajan kanssa.

Kolmen viikon kuluttua 37 vuotta täyttävä kokenut hyökkääjä aloitti jääkiekkouransa kahdeksanvuotiaana Nurmijärven Kurrassa, josta siirtyi kolmen kauden jälkeen Etelä-Vantaan Urheilijoihin ja neljä vuotta myöhemmin HIFK:n C-junioreihin. HIFK:n junioreissa Peltonen voitti useita mitaleita ja debytoi liigakaukaloissa vuonna 1991.

Vuonna 1993 Peltonen valittiin SM-liigan vuoden tulokkaaksi ja NHL-seura San Jose Sharks varasi hänet. Kaksi vuotta myöhemmin hän ratkaisi hattutempullaan Suomelle ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan maailmanmestaruuden. Kisojen jälkeen hän teki ensimmäisen NHL-sopimuksensa, mutta pelasi kahden kauden aikana Sharksissa vain 59 ottelua tehden 18 pistettä.

Kahden NHL-kauden jälkeen Peltonen palasi Eurooppaan hakemaan uutta nostetta uralleen. Hän teki sopimuksen Ruotsin Elitserienissä pelaavan Frölundan kanssa, jossa voitti sarjan pistepörssin tehtyään 45 ottelussa pisteet 22+29=51.

Ruotsin vuoden jälkeen hyökkääjä palasi Pohjois-Amerikkaan ja teki sopimuksen NHL:ssä aloittavan Nashville Predatorsin kanssa. Peltosen aloitti Predatorsissa hyvin, mutta olkapäävamma päätti miehen kauden jo 14 ottelun jälkeen. Kaksi seuraavaa kautta sujuivat paremmin, mutta vuonna 2001 hän palasi Suomeen ja teki paljon kohua herättäneen kaksivuotisen sopimuksen Jokereiden kanssa. Keväällä 2002 Peltonen juhli Suomen mestaruutta, muttei pelannut pudotuspeleissä loukattuaan tammikuussa pahasti olkapäänsä.

Kahden Jokereissa vietetyn kauden jälkeen Peltonen siirtyi kolmeksi kaudeksi Sveitsin pääsarjassa pelaavaan Luganoon jossa hän pääsi sankarin asemaan. Ensimmäisellä kaudella hän voitti sarjan pistepörssin tehtyään 48 ottelussa komeat pisteet 28+44=72 ja toisella kaudella Sveitsin mestaruuden ja pudotuspelien maalipörssin.

Sveitsistä Peltonen lähti kolmannelle ja pisteiden valossa parhaalle NHL-visiitilleen. Ensimmäisellä kaudella hän teki Florida Panthersin paidassa 72 ottelussa pisteet 17+20=37.

Viime kauden Peltonen pelasi Venäjän pääsarjassa KHL:ssa. Hän pelasi suomalaispelaajien miehittämässä Dynamo Minskissä 51 ottelua tehden pisteet 6+20=26.

Peltonen on edustanut Suomea 13 miesten MM-kilpailuissa, neljissä olympialaisissa ja kahdessa World Cupissa.

Espoon Palloseurassa uransa aloittanut, mutta HIFK:n juniorikoulun läpikäynyt Juuso Riksman, 33, palaa HIFK:hon kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Maalivahti pelasi SM-liigassa kaudella 2001-02, mutta jätti heinäkuussa 2002 voimassaolevan sopimuksensa Tom Draperin siirryttyä HIFK:hon ja teki sopimuksen Ruotsin Elitserienissä pelaavan MODOn kanssa.

Kaudella 2004-05 Riksman siirtyi lyhyen Italian reissun jälkeen Tampereen Ilvekseen ja seuraavaksi kaudeksi Porin Ässiin, jossa pääsi aina SM-finaaliin saakka. Hämeenlinnan Pallokerho voitti Suomen mestaruuden, mutta Riksman valittiin All Stars-miehistöön.

Vuonna 2006 Riksman siirtyi Jokereihin, jota on edustanut tähän asti yhtä kautta lukuun ottamatta. Vuonna 2007 hän teki sopimuksen NHL:ssä pelaavan St. Louis Bluesin kanssa, mutta joutui farmiin, josta siirtyi jo lokakuussa Ruotsin kautta Venäjälle. Kauden 2008-09 päätteeksi hänet valittiin kauden parhaaksi maalivahdiksi ja runkosarjan parhaaksi pelaajaksi.

Riksman kertoi olleensa iloinen HIFK:n tarjottua sopimusta ja sopimuksen syntyneen helposti.

Ensi viikolla 22 vuotta täyttävä pienikokoinen oikealta laukova lahtelaispuolustaja Mikko Kousa pelasi Pelicansin A-junioreissa HIFK:n nykyisen apuvalmentajan Kai Raution alaisuudessa voittaen nuorten Suomen mestaruuden kaudella 2006-07 ja puolustajien maalipörssin seuraavalla kaudella. Hän on kahden viime kauden aikana pelannut SM-liigassa 78 runkosarjan ottelua ja 15 pudotuspeliä. Tom Nybondas sanoo Kousan omaavan paljon kiekollista talenttia, jota joukkue haluaa kehittää entisestään.

HIFK:n sopimustilanne (5.5.2010)


(5486)
Tammikuu 2020
Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Copyright � hifkfans.com - Logot Copyright � HIFK - Valokuvat Copyright � Marko Hannula, Samuli Seila & HIFK Fan Club Ulkoasu & Tekninen toteutus: Samuli Seila & HIFK Fan Club - Tuotanto: HIFK Fan Club