Sopimuksia - HIFK Fan Club

Sopimuksia

05.05.2013 14:03

HIFK julkaisi ensimmäiset uudet sopimukset ensi kaudelle. Seuran urheilujohtaja Tom Nybondas aloitti rakentamisen puolustuspäästä ja hankki maalille Ville Husson seuraksi Antit Raannan ja Oren. Puolustukseen saapuu uutena nimenä ruotsalainen Oscar Eklund, joka pelasi kaksi edellistä kautta Oulun Kärpissä. Joukkueeseen palaavat seuran omat juniorit Mikko Vainonen, Julius Nyqvist ja Miihkali Teppo. Lisäksi Mikko Jokelan kanssa tehtiin vuoden jatkosopimus.

Hyökkäykseen HIFK hankki Jonne Virtasen kaksivuotisella sopimuksella, mutta hänen tämän hetkinen seuransa JYP julkisti samana päivänä pelaajan kanssa jatkosopimuksen ja tilanne on tällä hetkellä SM-liigan selvitettävänä.

– Meillä on lisäksi muutamia pelaajasopimuksia, jotka julkistamme myöhemmin. Joitakin avoimia ruutuja on vielä ja joukkueen rakentaminen jatkuu, kommentoi IFK:n urheilujohtaja Tom Nybondas.

Maalilla Raanta ja Ore

Viikon päästä 24 vuotta täyttävä Antti Raanta teki HIFK:n kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Hän on Rauman Lukon kasvatti ja pelasi koko uransa raumalaisseurassa, kunnes siirtyi Porin Ässiin keväällä 2011. Tänä keväänä hän voitti Porissa Suomen mestaruuden ja puhdisti SM-liigan palkintopöydän. Kauden päätteeksi maalivahti valittiin Suomen MM-joukkueeseen.

Vuoden sopimuksen tehnyt Antti Ore, 33, on SaiPan kasvatti, joka on pelannut Suomen alemmilla sarjatasoilla, vuoden ruotsissa ja kaksi vuotta Norjassa. Hän teki liigadebyyttinsä viime vuoden tammikuussa siirryttyään lainasopimuksella Jokipojista Espoo Bluesiin, jossa pelasi viime kevääseen saakka.

Puolustukseen Oscar Eklund ja paluumuuttajia

Elokuussa 25 vuotta täyttävä Oscar Eklund pelasi koko uransa kotikaupunkinsa Tukholman joukkueissa ennen siirtymistään SM-liigaan Oulun Kärppiin keväällä 2011. Eklundia luonnehditaan luotettavaksi puolustajaksi, joka liikkuu hyvin ja pystyy pelaamaan monessa roolissa. Hän oli ensimmäisellä Kärppä-kaudellaan joukkueen parhaimmistoa, mutta viime kausi meni pilalle elokuussa sattuneen polvivamman vuoksi, joka vaati puolen vuoden sairasloman.

Mikko Vainonen, 19, Julius Nyqvist, 20, ja Miihkali Teppo, 20, ovat HIFK:n omia junioreita. NHL-seura Nashville Predators varasi Vainosen viime kesän varaustilaisuudessa ja hän siirtyi kaudeksi kanadalaiseen juniorisarjaan Ontario Hockey Leagueen Kingston Frontenacsin joukkueeseen. Hän pelasi 55 ottelua pistein 4+18=22 ja valittiin joukkueen parhaaksi puolustajaksi. Nyqvist ja Teppo pelasivat viime kauden lainassa Mestiksessä kouvolalaisessa KooKoossa. Joukkue pääsi finaaleihin, mutta Mikkelin Jukurit oli vahvempi.

Kysymysmerkki Jonne Virtanen

HIFK tiedotti myös tehneensä kaksivuotisen sopimuksen vuodesta 2009 JYPissä pelanneen hyökkääjäkolossin Jonne Virtasen kanssa. Samaan aikaan myös JYP tiedotti tehneensä kahden vuoden jatkosopimuksen hyökkääjän kanssa.

– JYPin ilmoitus oli todella ihmeellinen. Meillä on kaksivuotinen sopimus Virtasen kanssa, joka astui voimaan 1.5.2013. Tuota sopimusta ei ole purettu, joten keskiviikosta lähtien Virtanen on ollut työsuhteessa Oy HIFK-Hockey Ab:n kanssa, sanoo HIFK:n urheilujohtaja Tom Nybondas seuran nettisivuilla.

– Keskiviikkona 1.5. IFK:n ja Virtasen välinen työsuhde alkoi. Keskiviikkoiltana Jonnen agentti kuitenkin ilmoitti tekstiviestillä, että Virtasen perhe ei voi muuttaa Helsinkiin. Hän kertoi soittavansa asiasta seuraavana päivänä. Odotamme tällä hetkellä SM-liigan selvitystä asiasta. Tähän pitää suhtautua erittäin vakavasti, sillä tällainen toiminta voi romuttaa koko liigan sopimuskäytännön.
(3907)
Tammikuu 2020
Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Copyright � hifkfans.com - Logot Copyright � HIFK - Valokuvat Copyright � Marko Hannula, Samuli Seila & HIFK Fan Club Ulkoasu & Tekninen toteutus: Samuli Seila & HIFK Fan Club - Tuotanto: HIFK Fan Club