Petteri Wirtanen ja Teemu Tallberg HIFK:hon - HIFK Fan Club

Petteri Wirtanen ja Teemu Tallberg HIFK:hon

28.07.2009 13:07

HIFK tiedotti tänään tehneensä sopimukset hyökkääjien Petteri Wirtasen ja Teemu Tallbergin kanssa. Wirtasen sopimus kattaa tulevan kauden, Tallbergin sopimus on kolmevuotinen.

”- Wirtanen tunnetaan erinomaisena kahden suunnan hyökkääjänä, mutta hän omaa myös offensiivista potentiaalia. Hän on päämäärätietoinen ja vahvan asenteen omaava pelaaja, joka vahvistaa joukkuettamme välittömästi. Hänellä olisi ollut useita ottajia kun selvisi, että hän palaa Eurooppaan, joten olemme erittäin iloisia, että hän valitsi IFK:n. Tallberg taas kuuluu tulevaan IFK-sukupolveen. Hän on vahva, suoraviivainen laituri, jonka uskomme tekevän läpimurron SM-liigassa parin seuraavan kauden aikana”, luonnehtii HIFK:n urheilutoimenjohtaja Tom Nybondas tuoreita hankintoja.

Petteri Wirtanen on kotikaupunkinsa Hyvinkään Ahmojen kasvatti, joka siirtyi HPK:n junioreihin vuonna 2002. Wirtanen on johtajaluonne, josta kertoo muun muassa nuorten maajoukkueiden kapteenin tehtävät. Hän oli myös Kerhossa ykkössentteri ja pääsi kaksi vuotta myöhemmin liigajoukkueeseen kahdeksaksi otteluksi. Seuraavalla kaudella Wirtanen vakiinnutti paikkansa tulevan Suomen mestarin kokoonpanossa pelaten alemmissa ketjuissa puolustavan sentterin roolissa.

Anaheim varasi Wirtasen mestaruuden jälkeisenä kesänä kuudennella kierroksella ja hänen kanssaan kolmen vuoden sopimuksen. Hyökkääjä pelasi suurimman osan sopimuksestaan AHL:ssa, mutta pääsi toisena sopimusvuonnaan kolmeksi otteluksi Ducksin kokoonpanoon tehden avausottelussaan maalin. Viime kaudella Wirtanen teki henkilökohtaisen piste-ennätyksensä, kun 78 ottelussa syntyi pisteet 15+26=41.

”- IFK:n ja minun tavoitteet sopivat hyvin yhteen. IFK on maineikas seura, jossa on hyvät puitteet ja erinomainen valmennus. Henkilökohtainen tavoitteeni on edelleen NHL:n puolella, ja koen sen mahdollisuuden aukeavan paremmin tätä kautta. Nyt pelataan IFK:lle täysillä ja sen jälkeen katsotaan mikä on tulevaisuus”, kommentoi Wirtanen.

HIFK:n oma kasvatti, 18-vuotias Teemu Tallberg voitti viime kaudella B-nuorten Suomen mestaruuden ollen joukkueen kantavia voimia. Hän ehti kauden aikana pelata myös 28 ottelua A-junioreissa. Huhtikuussa kookas Tallberg oli alle 18-vuotiaiden MM-joukkueessa, joka voitti MM-pronssia Yhdysvalloissa pelatussa turnauksessa.
(4421)
Tammikuu 2020
Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Copyright � hifkfans.com - Logot Copyright � HIFK - Valokuvat Copyright � Marko Hannula, Samuli Seila & HIFK Fan Club Ulkoasu & Tekninen toteutus: Samuli Seila & HIFK Fan Club - Tuotanto: HIFK Fan Club